Együttműködnek: Litka és Péder programja

Litka – Együttműködő szomszédok címmel gazdasági konferencia és kulturális rendezvény lesz Litkán augusztus 11–12-én.

A Litka és Péder községek önkormányzatai (Péder Szlovákiában, Kassától 29 kilométerre fekszik), valamint a Litka Alapítvány által szervezett programsorozat a községháza és művelődési ház udvarán lesz, a rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A program a megnyitóval kezdődik augusztus 11-én (pénteken) reggel 10 órakor. Kardos Endre polgármester ünnepi beszéde után következik a konzultáció, amelynek témája a határon átnyúló kapcsolatok kiépítése, valamint a meglévők a gazdaság és a kultúra területein való fejlesztése lesz. A vitaindító előadásokat Demeter Zoltán és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők, Török Dezső, a B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke és Zacharias István, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke tartják. Ezt követően szakmai előadások következnek.

Augusztus 12-én (szombaton) a kultúráé a főszerep: 10 órától főzőverseny, gyermekprogramok, 14 órától koncertek, néptánccsoportok műsora várja az érdeklődőket. Kocsány Vivien műsorát követően a Kormorán együttes zárja a programot.

ÉM