Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Apollo

Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Apollo
Miskolc – Nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt keresett, versenyképes végzettséget adó képzések kialakításán dolgozik együtt Magyarországon az Apollo Tyres Hungary a Miskolci Egyetemmel a jövőben.

A gumiipar fejlődésével egyre nagyobb igény van speciális, abroncsgyártáshoz kapcsolódó oktatásra, szakokra, és az Apollo mint a terület kiemelkedő képviselője szeretne részt vállalni a szakemberek képzésében. Az egyetem hallgatói ezért gyakorlati idejüket a gyöngyöshalászi gyárban is letölthetik, amint az elkészül. „Gyöngyöshalászi gyárunkban 2017 első negyedévében indul a termelés első üteme, amelyet később bővíteni szándékozunk. Nagy örömmel nézünk az együttműködés elébe”, mondta Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személy­autó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munka­helynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

ÉM
hirdetés
hirdet�s