Együttműködési lehetőségekről tárgyalt Orbán Viktor a mongol miniszterelnökkel

Akt.:
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos látogatáson Kínában tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2017. május 13-án.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos látogatáson Kínában tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2017. május 13-án. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Peking – Vízgazdálkodási, gyógyszeripari és sportügyi együttműködési lehetőségekről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök mongol kollégájával, Dzsargaltulga Erdenebattal szombaton Pekingben – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kínai fővárosban az MTI-vel.

A kormányfők az Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórumra érkeztek Pekingbe, ahol 28 állam- és kormányfő részvételével kezdődik vasárnap a találkozó.

A magyar-mongol miniszterelnöki tárgyalásról beszámolva Havasi Bertalan azt is elmondta: Orbán Viktor és a mongol kormányfő a két ország közötti ösztöndíjprogrammal kapcsolatban aláhúzta annak fontosságát, hogy magyar és mongol diákok a másik államban felsőfokú tanulmányokat folytathatnak.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s