Friss hírek

2009.05.09. 18:38

Kamerával figyelik az aluljárókat - RTL Híradó

<p>Térfigyelő kamerarendszert építenek ki 15 fővárosi aluljáróban a következő három évben, így akarják megtisztítani a bűnözéstől és a kosztól a forgalmas helyeket - számolt be az RTL Híradó szombat este. A 410 millió forintból kiépített hálózat éves üzemben tartása 20-38 millió forint között lesz. A felvételeket rendőrök és közterület-felügyelők vizsgálják majd.</p>

Három éven belül 410 millió forintból 15 forgalmas budapesti aluljáróba telepítenének biztonsági kamerákat, elsőként a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén és az Astorián próbálják majd ki a hálózatot. Az adatok három központba futnának be, ahol a felvételeket rendőrök és közterület-felügyelők vizsgálnák. Ettől azt várják a város vezetői és a rendőrség is, hogy kevesebb lesz az aluljárókban a bűncselekmény, és azt is, hogy végre tisztaság lesz.

Horti Zsófia a Fővárosi közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az RTL Híradónak azt mondta, hogy a folyamatosan takarított és felújított aluljárók nem maradnak eredeti állapotukban csak addig, amíg a rendőrség vagy a közterület-felügyelet figyeli a területet.

A kamerák üzemeltetése évente 20-38 millió forintba kerül. Ezt a főváros állja. Az önkormányzat fejlesztené a köztéri illemhelyeket is. Ezekből ugyanis csupán az 1,7 milliós városban csupán 40 üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!