Együttmûködés a sportszerûtlen magatartás visszaszorításáért

Együttmûködési megállapodást kötött a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség és a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Polgárõr Szövetség. A dokumentumot a két szervezet elnöke, Horváth Cs. Attila és Gangl András kedden látta el kézjegyével. Abban állapodtak meg, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sportpályákról kiszorítsák az erõszakot.

Az aláírás alkalmával elhangzott: Gyõr-Moson-Sopron megye területén az NB III-as, valamint a Megyei I-III. osztályba tartozó egyesületek sporttelepén egyre gyakoribb, hogy a csapatok szurkolói sportszerûtlenül viselkednek, ez pedig nem egyeztethetõ össze a fair play szellemével.
A két szövetség ezért elhatározta, hogy a sportrendezvények zavartalan lebonyolítása, a szurkolói rendbontások megakadályozása, a mérkõzésen jelen lévõ hivatalos személyek, szurkolók és más jelenlévõk biztonsága védelmében a jövõben együttmûködnek.

Megállapodtak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sportpályákról kiszorítsák az erõszakot, a durva, a sportpályára nem illõ megnyilvánulásokat. Ez azt jelenti, hogy minden nagyobb meccsen a rendõrség mellett 6-8 polgárõr ügyel majd a rendre. Évente egy alkalommal, az idényzárást követõen pedig értékelik az együttmûködés eredményeit.