Együtt Tarcalért és térségéért

Tarcal a mézédes források földje, Tokaj kapuja, ami számtalan épített és természeti kincset kínál az oda látogatóknak – ezekkel a szavakkal hívta fel a figyelmet Tarcalra a település első embere.

Baracskai László polgármester az ajánlót a település és térsége turisztikai fellendítése érdekében életrehívott együttműködési megállapodás ünnepélyes rendezvényén mondta el. A pénteki miskolci eseményen a polgármester beszámolt arról: márciusban megalakult a Tarcal és Térsége Desztinációs Menedzsment (TDM) négy önkormányzat, valamint 19 turisztikai vállalkozás és civil szervezet összefogásával. A szervezet elsődleges feladata a térség turisztikai fejlesztése, valamint együttműködések kialakítása térségekkel, szervezetekkel.

Együttműködők

Ez utóbbi célból a rendezvényen jelen volt Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője, Mogyorós Zoltán, a TDM elnöke, Angyal Tünde, a Miskolc és Térsége Turizmusáért Egyesület elnöke is, akik Tarcal önkormányzatával arra kötöttek megállapodást: saját eszközeikkel segítik a település turisztikai fellendítését. Kiss László, főszerkesztő egy történeten keresztül világította meg: ha a turista megnéz egy-egy térségben néhány műemléket, házat, nevezetességet, akkor hajlamos azt hinni: minden látott. Meg kell tehát mutatni, hogy vannak felfedezetlen területek.