Vihar Borsodban

2019.06.28. 14:00

Vihar tépázta a zempléni térséget

Heves eső és viharos szél sújtotta délután a zempléni térséget. Az események kapcsán mintegy száz bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányításához.

Ezúttal nem a víz, hanem az erős szél adott munkát a tűzoltóknak, amely fákat döntött. Utak váltak ideiglenesen járhatatlanná, családi házak tetőszerkezete, kerítése rongálódott meg, villany és távközlési vezetékek szakadtak le.

A legtöbb beavatkozásra Bodrogkisfaludon volt szükség, ott a gönci, az encsi, a szerencsi, a tiszaújvárosi, a cigándi, a tolcsvai, a bódvaszilasi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók dolgoztak. Az egységek eddig több mint hetven helyszínen avatkoztak be, a károk felszámolása folyamatos volt.

 

Késő estére normalizálódott a helyzet a megyében, a katasztrófavédelemhez már nem érkeztek újabb segítségkérések a vihar kapcsán. A hivatásos tűzoltók minden bejelentett helyszínt megvizsgáltak, szükség szerint megszüntették a közvetlen életveszélyt, segítettek a további károk megelőzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában