Együtt nagyobb az esélyük

Akt.:
A Miskolci Egyetemre látogattak a Nagyváradi Egyetem képviselői
A Miskolci Egyetemre látogattak a Nagyváradi Egyetem képviselői - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Szerdán a Miskolci Egyetemre látogattak a Nagyváradi Egyetem képviselői.

A két intézmény vezetői együttműködési megállapodást írtak alá abból a célból, hogy a már meglévő szakmai kapcsolatokat tovább fejlesszék és bővítsék. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta, a szoros együttműködés nemcsak a hallgatócserét szolgálja, de a Horizon 2020 európai pályázatokon való sikeres részvételt is. Ezeken a pályázatokon ugyanis úgy juthatnak minél több forráshoz, ha 2-3 ország egyeteme összefog.

Constantin Bungău, a Nagyváradi Egyetem rektora hangsúlyozta, a két intézménynek hasonló képzései vannak, és hasonlóak az egyetemi struktúrák is. Jelezte: szeretnék kezdeményezni a doktori iskolák közötti szoros kapcsolat kiépítését, és a projektekben a közös témavezetők kijelölését. Reményét fejezte ki, hogy a miskolci delegáció hamarosan látogatást tesz a Nagyváradi Egyetemen.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s