Együtt készült fel a két szomszédos település

Akt.:
Büttös, Krasznokvajda – Közös elméleti és gyakorlati felkészülést tartott a Krasznokvajdán és Büttösön megalakított köteles polgári védelmi szervezet.

Az összevont képzés jó alkalmat adott arra, hogy az Encsi járás két szomszédos településén élő lakosság polgári védelmi szervezetei egymást megismerve és segítve, közösen készüljenek fel az őszi ár- és belvíz, valamint a helyi vízkár- és villámárvíz-veszélyeztetettség során kialakuló helyzetek kezelésére.

Jogok, kötelezettségek

A felkészítés keretén belül a résztvevők megismerkedtek a katasztrófavédelmi és a polgári védelmi rendszer alapelemeivel, a polgári védelmi kötelezettséggel, valamint az azzal összefüggő jogokkal. A fentieken túl részletes tájékoztatást kaptak a polgári védelmi szervezetek megalakításának hátteréről és céljairól, a riasztás és értesítés, valamint a katasztrófavédelem irányítási rendszeréről is.

Gyakorlatban is

A képzést követően a résztvevők tekintettel az ár- és belvíz elleni felkészülésre, a homokzsákos védekezés alapvető módszereit ismerték meg, majd írásos teszt formájában számot adtak a nap során megszerezett ismeretekből. A képzést Tahi Attila főhadnagy, Kupecz István zászlós és Ortó Viktor főtörzsőrmester katasztrófavédelmi megbízottak tartották.

ÉM-SZB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s