Együtt: az MSZP aláírásai hiányoznak ahhoz, hogy az Ab-hez lehessen fordulni az infotörvény ügyében

Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) – Az Együtt sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP nem hajlandó aláírni a pártnak a közérdekű adatigénylés fizetőssé tétele elleni alkotmánybírósági beadványát – közölte Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke hétfőn az MTI-vel. Az MSZP az MTI-nek elmondta: szakmai kifogásai vannak a beadvánnyal.

Szigetvári Viktor közleményében jelezte, hogy az Együttnek – amely a köztársasági elnököt arra kéri, hogy ne írja alá a hétfőn elfogadott törvényt – ötven aláírásra lett volna szüksége a parlamenti képviselőktől ahhoz, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulhasson az infotörvény módosítása miatt, az MSZP azonban nemet mondott az alkotmányossági kezdeményezésre.

Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az MTI érdeklődésére elmondta: az alkotmánybírósági beadványnak a közérdekű adatigénylés költségtérítését érintő részével teljes mértékben egyetértenek, a többi részletkérdésben azonban szakmai kifogásuk van, ezért nem írták alá a kezdeményezést. További egyeztetésre azonban készek az ügyben – tette hozzá.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s