Együtt a zenéért

Együtt a zenéért
A szeptember 15-én, 42 előadó részvételével elindult Együtt a zenéért akcióhoz csatlakozó művészek száma túllépte a százat!

Alig töb mint egy hónap elteltével tehát már közel két és félszeresére nőtt eme nagyszabású megmozdulásban részt vállaló énekesek, zenészek száma, ezáltal a teljes magyar könnyűzenei élet döntő többsége szól közösen a rajongókhoz: tegyünk együtt a zenéért! A tevékeny művészek között a Disco Express zenekar tagjai döntöttek századikként úgy, hogy támogatják a kezdeményezést.

A különböző koncerteken, fellépéseken részben maguk az előadók, részben hostess lányok osztják az összefogás jelképéül szolgáló, hangjegyekkel ellátott narancssárga karkötőket. Aki egyetlen koncertre sem tud elmenni, közvetlenül a www.egyuttazeneert.hu  weboldalon is megrendelheti a karkötőt – ingyen! Több ezer zenehallgató élt már ezzel a lehetőséggel is, kifejezvén szolidaritásukat, és azt, hogy ők igenis szeretnének tenni azért, hogy a zene életben maradhasson és hogy kedvenc előadóik továbbra is tudjanak újabb dalokat, újabb lemezeket készíteni. Mindezt nemcsak a karkötő viselésével fejezhetik ki a rajongók, hanem méginkább azzal, hogy – hazai és külföldi – kedvenceik zeneszámait legális úton szerzik be, ezzel mind anyagilag, mind erkölcsileg elismerve az alkotók munkáját.

A sikeres, nagyszámú zenészt és rajongót egyaránt megmozgató közös akció befejezését méltóképpen ünnepelhetjük együtt október 29-én, szombaton reggel 9-től a Petőfi Csarnokban. A D-Day, vagyis a dedikálás napja keretében szinte minden, az akcióban részt vevő előadó a helyszínen dedikálja lemezét a rajongók számára. Sőt, lehetőség nyílik az előadókkal való beszélgetésre is a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért által szervezett közönségtalálkozók keretében. A nap pontos menetrendjéről, az egyes előadók közönségtalálozójának és dedikálásának pontos időpontjairól az érdeklődők részben a www.egyuttazeneert.hu  weboldalon, részben a helyszínen kaphatnak bővebb információt.

A helyszínen kaphatók lesznek, ráadásul a bolti árakhoz képest igen jelentős kedvezménnyel, nemcsak az akcióban részt vevő művészek albumai, hanem további igen jelentős számú, magyar és külföldi CD egyaránt. Itt a kiváló alkalom mindenki számára, hogy kedvenc lemezeit kedvezőbb, olcsóbb áron beszerezze, ráadásul a művészek által dedikálva. Sőt, aki karszalaggal érkezik, vásárlásából további 100 Ft kedvezményt kap! A délelőtti rendezvényre a belépés természetesen mindenki számára ingyenes! Este pedig Jamie Winchester és Hrutka Róbert nagyszabású lemezbemutató koncertje várja a zenerajongókat.