Együtt 2014 – Bajnai: a DK-nak és a Millának egymás között kell tisztázni a vitáikat

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – Bajnai Gordon szerint az Együtt 2014 választói mozgalomban olyan szervezeteknek van helyük, amelyek több támogatót hoznak, mint amennyit jelenlétük miatt veszíthet az együttműködés. A volt kormányfő kedden a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: a Demokratikus Koalíció (DK) és a Milla közötti vitát a két szervezetnek egymás között kell tisztáznia.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke a Gyurcsány Ferenc vezette DK esetleges csatlakozását firtató kérdésre úgy válaszolt: a Milla Egyesülettel és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal a következő néhány hétben dolgozzák ki az Együtt 2014 választói mozgalom alapelveit. Akik ezeket elfogadják, azokkal kezdenek tárgyalást a programok egyeztetéséről.
A DK és a Milla között azonban az egyesület október 23-i demonstrációja előtt olyan éles konfliktus, elvi szembenállás alakult ki, amelyet a két szervezetnek kell egymás között tisztáznia – mondta Bajnai Gordon, hozzáfűzve, hogy ebben a vitába, illetve a kezelésében nem akar részt venni. Az Együtt 2014 bővítéséhez ugyanakkor mindhárom alapító egyetértése szükséges – jegyezte meg.

Bajnai Gordon kérdésre arról is szólt, hogy Gyurcsány Ferenc – aki elődje volt a miniszterelnöki székben – félreérthette szándékait, amikor alig két órával a Milla-tüntetésen elmondott beszéde előtt azt szorgalmazta, hogy 2014-ben legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Bajnai ezzel szemben az interjúban hangsúlyozta, hogy nem az ellenzék vezérének jelentkezett be, szerinte visszataszító üzenetet küld a választóknak, aki már most személyi kérdésekről, pozíciók elosztásáról beszél.

– MTI –

Címkék: , , , ,