Egyszemélyes demonstráció a miskolci kórháznál – Előjegyzés, bizony, jó előre

Akt.:
Egyszemélyes demonstráció a miskolci kórháznál
Egyszemélyes demonstráció a miskolci kórháznál - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A rendelések óraszáma nem csökkent, csak a betegek vannak egyre többen –reagált a Semmelweis Kórház előtt napok óta demonstráló panaszára dr. Tiba Sándor főigazgató.

Hozzátette: emellett tudott, hogy az orvoselvándorlás miatt szakorvosokat is egyre nehezebb találni, így egyes szakrendeléseken nőhet az előjegyzések ideje. A forgalom növekedéséhez hozzájárul, hogy sokan a háziorvost megkerülve egyből a szakorvoshoz fordulnak.

Mint megírtuk, a tüntető felesége évente jár kontrollra, minthogy szakorvosi javaslat nélkül a háziorvos nem jogosult az adott gyógyszer felírására. Ám ezúttal hiába kért három hónappal a jogosultság lejárta előtt időpontot, már csak nyomatékos kérésre kapott időn belül előjegyzést (eredetileg novemberi időpontot kínáltak fel).

– Az előjegyzés ideje szakrendelésenként más és más, így nem árt jó előre tájékozódni. A rendszeresen kontrollra járók jól teszik, ha az adott vizsgálaton már a következőre előjegyeztetik magukat, akár egy évvel korábban – tanácsolja a főigazgató.

ÉM-SzK


Egyszemélyes demonstráció a miskolci kórháznál

Miskolc – Borsos Lászlónál betelt a pohár, amikor a felesége nyolc hónapra kapott előjegyzést egy kontrollvizsgálatra.
hirdetés


hirdet�s