Egységes tananyagot alkotnak újhelyen

Akt.:
Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere is köszöntötte a résztvevőket
Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere is köszöntötte a résztvevőket - © Fotó: bg
Sátoraljaújhely – Szakmai konferencia a mezőgazdasági képzésről.

A sátoraljaújhelyi Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium volt a házigazdája annak a nemzetközi konferenciának, amelyet hétfőn délután tartottak a sátoraljaújhelyi városháza dísztermében.

A sátoraljaújhelyi intézmény egy kétéves európai stratégiai együttműködési projektben dolgozik együtt hat európai országgal. A VITEA projekt célja egy olyan ECVET alapú szőlőmetszési tananyagmodul közös kidolgozása, mely képesítéssel az Európai Unió területén munkát vállalhatnak a tananyagot elsajátító, vizsgázott munkavállalók.

Mint a konferencián elhangzott, a 2015–2017 között zajló programban egy közös szakmai tervet készítenek a mezőgazdasági képzéshez és oktatáshoz, amelynek előterében a szőlőmetszés áll. A szőlőmetszők szakmai képzését az indokolja, hogy nagy hiány mutatkozik ezen a területen szakképzett munkaerőben, így egy egységes képzési modul segítségével javítani lehet a szakképzés minőségét a projektben részt vevő országokban. A munka keretében együtt dolgozzák ki a tanítási módszereket és a tananyagot. A kétszintű képzés során kezdő és haladó szőlőmetszőket képeznek ki, akik a képzés során szakmai gyakorlatokon is részt vesznek majd.

– ÉM –


A projektben részt vevő országok:

Ausztria, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Spanyol­ország, Szlovénia
hirdetés


hirdet�s