Egységes fejlesztéspolitika a siker záloga

Fellegi Tamás
Fellegi Tamás
Miskolc – Fellegi Tamás fejlesztési miniszter eredményeket vár a források hatékony felhasználásától.

Az új kormány által meghirdetett fejlesztéspolitika értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja a hazai és uniós fejlesztési forrásokkal való gazdálkodást. Fellegi Tamás, a tárca vezetője hétfőn délután egy miskolci konferencián beszélt a nemzeti prioritásokat – elsősorban a munkahelyteremtést – érintő legfontosabb változtatásokról. Elmondása szerint meg kell újítani az európai uniós források hazai lebonyolítási intézményrendszerét és a végrehajtási folyamatot, hogy a források a leghatékonyabban hasznosuljanak a célok elérése érdekében. Ugyanakkor a hazai fejlesztési források felhasználása is reformot igényel, a hazai támogatási rendszert egységesíteni kell és programalapúvá kell tenni. Mindezek mellett egységes információs és monitoring rendszert kell kialakítani és szükséges egy ugyancsak egységes fejlesztési menedzsment rendszer kiépítése.


Hatékony forrásfelhasználás

Fellegi Tamás hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv által megfogalmazott célok és a rendelkezése álló hazai és uniós fejlesztési források összehangolásától rövid távon is eredményeket lehet és kell várni, amelyek elsődlegesen az új munkehalyek tremtésében jelentkezhetnek. Elmondása szerint ez olyan gazdasági és társadallmi folyamatokat generálna, amelyek Magyarország felvirágoztatását jelenthetnék.

ÉM-SzB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s