Egyről akar kettőre jutni a DVTK Jegesmedvék csapata a Tüskecsarnokban

Egyről akar kettőre jutni a DVTK Jegesmedvék csapata a Tüskecsarnokban
Miskolc – Hétfőn újra késő esti ­mérkőzés vár a DVTK Jegesmedvék Erste-­ligás hokicsapatára.


A középszakasz felsőházi küzdelemsorozata keretében a Budapesten, a Tüskecsarnokban 20 órakor kezdik a MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék találkozót – a szokatlan időpont magyarázatát a televíziós közvetítés adja.

Minél hamarabb

– Természetesen győzelmet várok – mondta Egri István, a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Az a célunk, hogy minél hamarabb megnyerjük a körmérkőzéses középszakaszt. Pénteken itthon sikerrel rajtoltunk a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, ma MAC ellen pedig kiharcolhatjuk második sikerünket és akkor már csak négy összecsapásunk lesz hátra. Ha az alapszakaszhoz hasonlóan ismét az élen végzünk, akkor a kieséses szakaszra elsőként választhatunk ellenfelet, erről azonban nagyon korai beszélni, ugyanis nem tudhatjuk, hogy riválisaink mit nyújtanak, megújulnak-e, vagy sem. Az ellenfélválasztás kialakult gyakorlata szerint ez úgy történik, hogy Mikael Tisell vezetőedző tesz javaslatot a klub menedzsmentjének, amely ­megtárgyalja és meghozza végső döntését.

A sportág helyi első emberének ezután szóba hoztuk a előre menekülési útvonalat, hiszen a gárda kiemelkedik a hazai mezőnyből, ennek következtében ismét napirendre kell tűzniük a hogyan továbbot.

– Ebben nincs titok: többször leszögeztem már, hogy a szlovák Extraligában képzeljük el további fejlődésünket – folytatta Egri István. – Ezen dolgozunk, Nyitrán is tárgyaltunk róla. A Visegrád Kupa keretében bebizonyítottuk, hogy a szakmai oldalról teljesítettük az elvárásokat, odavalók vagyunk, már csak a velünk, vagy inkább a magyar hokival szembeni elő­ítéleteket kell leküzdenünk. A műfajt kedvelő szurkolókat természetesen idejében ­tájékoztatni fogom arról, ­miként haladunk tervünk megvalósításával.

Szoros meccsre számít

A ma esti rangadóról a ­miskolci nevelésű Ritó ­Lászlót kérdeztük, a csatár így ­vélekedett:

– Szeretek tévés meccset játszani, bár ez különösebben nem befolyásol, hiszen a ­jégen ugyanazt kell csinálni, ha sugározzák a meccsünket, ha nem. Volt már egy pár rangadó az életemben, így nincs bennem különösebb feszültség. Mindig jó erős csapat ellen játszani, ennek jegyében szoros meccsre számítok. Az alapszakaszban nyújtott produkciókból kiindulva elmondhatom, hogy két kiválóan védekező társaság feszül majd egymásnak és a csatát az döntheti el, hogy melyik együttes tudja jobb arányban kihasználni a ­másik hibáit. A fővárosiak között sok olyan játékos ­található, aki egykor nálunk ­csapattag volt, miként trénerük, ­Majoross Gergely is dolgozott velünk. Ez sok vizet nem zavar, nem befolyásol ­semmit, a pályán kívül barátok ­vagyunk, amíg viszont tart a meccs, addig szó sem lehet az össze­borulásról. A MAC-nak egyébként nem egészen úgy sikerült az alapszakasz, ahogyan­­ szerették volna, ­ettől függetlenül ­remek gárda, vagyis nagyon vigyáznunk kell magunkra. Jóllehet még sok van hátra a ligasorozatból és kár ­találgatni a vég­kifejletet, de természetesen van esély arra, hogy a végén megismétlődjön a tavalyi finálé. Persze ehhez még másoknak, például az újpestieknek is ­lehet szavuk, mert nincs nagy különbség a csapatok között.

ÉM-KTJégkorong Erste Liga, középszakasz, a felsőház állása:

1. DVTK Jegesmedvék 1 1 – – – 5-2 7 pont
2. MAC Budapest 1 1 – – – 8-5 5
3. Dunaújvárosi Acélbikák 2 1 – – 1 9-8 4
4. UTE 2 – – – 2 8-15 0
Sporthírek