Egyre többen vásárolnak interneten

A németek, az osztrákok és a britek vásárolnak a legtöbbet interneten, a könyvek a legkelendőbbek – derül ki a világ legnagyobb piackutató és információs vállalatának jelentéséből.

Világszerte dinamikusan nő az interneten bonyolított vásárlások száma, az ACNielsen felmérése szerint eddig több mint 627 millió ember vett valamit a világháló segítségével.

Az öt földrészen, 38 országban, 21.100 internet-használó megkérdezésével készült felmérés szerint a termékek népszerűségi listáját a könyvek vezetik, majd a DVD-videó-játékok, a repülőjegyek, és a ruhák, cipők következnek. Észak-Amerikában és Európában van a legtöbb online-vásárló – utóbbin belül Németországben, Ausztriában és Nagy-Britanniában. Ezen államok internet-használóinak 95 százaléka vett már neten legalább egyszer valamit.

Míg az európaiak havi 5, az északamerikaiak csak havi 4-szer vásároltak interneten.

A kérdőivet összeállító cég egyik munkatársa megemlíti, hogy a vásárlási adatokat tekintve Latin-Amerika mutatója a legszerényebb. David Boyd azonban emiatt nem aggódik: a statisztikák ugyanis azt is világosan mutatják, hogy a kevésbé fejlett piacokon az átlagosnál nagyobb a növekedes üteme.