Egyre többen bukják a családi pótlékot iskolai hiányzások miatt

Akt.:
Illusztráció - Egyre többen bukják a családi pótlékot iskolai hiányzások miatt
Illusztráció - Egyre többen bukják a családi pótlékot iskolai hiányzások miatt - © Fotó: semmelweisfigyelo.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tavaly csaknem hatezer általános iskolás diák családjától vonták meg a családi pótlékot 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzás miatt. Az Emmi statisztikája alapján két év alatt húsz százalékkal nőtt az iskolakerülők száma, akik közül a legtöbben Borsod megyében élnek. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Egyre több általános iskolás diáktól vonják meg a családi pótlékot 50 óránál több igazolatlan hiányzás miatt, írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) statisztikáira hivatkozva.

igazolatlan_hianyzasok-mn

Forrás: mno.hu

A cikk szerint két év alatt húsz százalékkal nőtt az iskolakerülők száma: a 2014-2015-ös tanévben csaknem hatezer általános iskolástól vonták meg a családi pótlékot ilyen okból, miközben egy évvel korábban még csak 5659, a 2012-2013-as tanévben pedig mindössze 5165 gyerektől. A hiányzók többsége az általános iskola felső tagozatára, hatodik-hetedik osztályba jár: tavaly a hatodikosok közt 1095-en, a hetedikesek közt pedig 1248-an voltak, akiktől túl sok hiányzás miatt vonták meg a családi pótlékot. A legtöbb érintett gyerek Borsod-Abaúj-Zemplénben él, itt 1555 gyerek hiányzott ötven óránál többet.

Szurovecz Illés | abcug.hu