Egyre több útszakasz járható Fejér megyében – útlezárás Veszprémben

Egyre több úton lehet már közlekedni Fejér megyében – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a megyei védelmi bizottság. Az utakat folyamatosan tisztítják, és egész nap tartott az elakadt jármûvek mentése is. Ennek ellenére akadnak még olyan útszakaszok, amelyeket a szél most terít be hóval.

Nádasdladány és Sárkeszi, Pusztaszabolcs és Iváncsa, Pusztaszabolcs és Velence, Székesfehérvár és Sukoró, Székesfehérvár 8-as elkerülõ, Székesfehérvár és Inota (8-as fõút), Polgárdi, Jenõ, Csákvár és Felcsút, Etyek és Alcsútdoboz, Mezõfalva és Sárbogárd, Káloz és Szabadegyháza, Kincsesbánya és Iszkaszentgyörgy, valamint a Fehérvárcsurgó és Magyaralmás közötti szakasz – ezeken az utakon továbbra sem tudnak közlekedni az autósok. A hótól jelenleg két települést – Vértesboglárt és Bodmért – nem lehet megközelíteni.

Fejér Megyei Védelmi Bizottság azt kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszély-elõrejelzõ Központ tájékoztatása szerint ugyanis vasárnap reggelig erõs szél várható. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy elhagyja otthonát, vigyen magával hólapátot, meleg ruhát, takarót, meleg teát és mobiltelefont arra az esetre, ha elakadna a hóban. Így azonnal értesíteni tudja a rendõrséget vagy a tûzoltókat.

Veszprém megyében eddig két utat zártak le a hóátfúvások miatt. Nem használható a Nemesvámos és Tótvázsony valamint a Papkeszi és Berhida közötti szakasz. Emellett járhatatlanná vált az út a Ganna és Pápakovácsi között valamint Gyepükaján és Csabrendek között is. – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendõr- fõkapitányság ügyeletese. Szinte mindenhol hóátfúvások nehezítik a közlekedést a bakonyi utakon is – figyelmeztet a rendõrség.Sporthírek