Egyre több kamionos baleset történik a sztrádákon – RTL Híradó

Egyre több kamionos baleset történik a sztrádákon az Állami Autópályakezelõt (ÁAK) szerint. Azt mondják: utoljára 1986-ban volt ilyen kemény tél, mint most, a fuvarozók pedig nem készítették fel a kamionokat a fagyos utakra. A fuvarozók azzal védekeznek: a téli gumi nem kötelezõ Magyarországon és sokba kerül a jármûvek téliesítése, de tanfolyamra küldik a sofõröket, hogy gyakorolhassák a vezetést a csúszós utakon is – hangzott el szerdán az RTL Híradóban.

Winkler Virág András, az ÁAK szóvivõje az RTL Híradónak elmondta: idõrõl idõre elõfordul, hogy az autósok tükörsima gumikkal közlekedik az autópályán, a baleset aztán több órára megbénítja az autópálya forgalmát. Makula György, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje azt mondta: a gumik állapotát a rendõrség figyeli, és ha három milliméternél kisebb a bordázottság, akkor büntetnek. Ezekben az esetekben a rendõr a helyszínen bevonja a forgalmi engedélyt, illetve 30 ezer forintig terjedõ bírságot is kiszabhatnak.

Legutóbb kedd este történt halálos baleset: egy kamion az M0-ás autópályáról az M2-esre kanyarodott, ám megdõlt, és az árokba borult. A sofõr nem élte túl, 6 métert zuhant az árokba.Sporthírek