Egyre több fegyelmi indul az általános iskolások ellen

Akt.:
Illusztráció - Egyre több fegyelmi indul az általános iskolások ellen
Illusztráció - Egyre több fegyelmi indul az általános iskolások ellen
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egyre agresszívebbek az általános iskolás diákok, legalábbis ezt jelzi, hogy egyre több fegyelmi eljárást indítanak ellenük. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint előfordult, hogy valaki lelökte a tanárát a lépcsőn, máskor pedig virágtartót dobtak a pedagógus felé. A szakiskolások ellen viszont egyre kevesebb eljárás indul. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Egyre több általános iskolást vonnak fegyelmi eljárás alá, írja a Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal 2016-os jelentésére hivatkozva. Az adatok szerint a 2012/2013-as tanévben még csak 213, a következő tanévben már 264, majd 265 általános iskolás ellen indult eljárás. Eközben az érintett szakiskolás diákok száma folyamatosan csökkent (279, 270, 263).

A 2012/2013-as tanévben a fegyelmi alá vont diákoknak 11,68 százaléka volt általános iskolás, egy évvel később már hét százalékkal több, a 2014/2015-ös tanévre pedig már közel 23 százalékra nőtt az arányuk. A lap szerint csökkent a fegyelmi alá vont hátrányos helyzetű tanulók aránya (33,21-ről 30,24-re), a halmozottan hátrányos helyzetűeké viszont nőtt.

fegyelmi_eljarasok

Forrás: mno.hu

A Magyar Nemzet által idézett jelentés szerint a fegyelmit érő ügyek közt volt rongálás, előfordult, hogy egy diák lelökte a tanárát lépcsőn, egy másik tanuló pedig megütötte és megrugdosta az egyik pedagógust, majd felédobott egy virágtartót.

“A tanulmány szerint a pedagógusokkal szembeni elfogadhatatlan magatartás miatt a 2012/2013-as tanévben még csak a tanulók 17,53 százalékát zárták ki az iskolából, a következő tanévben azonban már közel egyharmadát, és ez az arány nagyjából állandósult” – írják.

Szurovecz Illés | abcug.hu


Egyre többen bukják a családi pótlékot iskolai hiányzások miatt

Tavaly csaknem hatezer általános iskolás diák családjától vonták meg a családi pótlékot 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzás miatt. Az Emmi statisztikája alapján két év alatt húsz százalékkal nőtt az iskolakerülők száma, akik közül a legtöbben Borsod megyében élnek.

Botrány a „legjobb iskolában” – Levetették a kislányokkal a bugyijukat a tanárok

Így akarták kideríteni a dömsödi általános iskolában, ki piszkított a WC mellé.

Videó: Sírva beszélt a támadásról a megvert tanárnő

Hazaengedték a tanárverő család tagjait, miután felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Az asszony és testvére a hét elején támadt a pedagógusra az egyik XX. kerületi általános iskolában. A történtekről az iskola biztonsági kamerája felvételt is készített.

Videó: Ököllel ütötték, rugdosták, verték a tanárnőt

Ököllel arcon vágtak egy tanárnőt az egyik pesterzsébeti általános iskolában hétfőn délután. Szülők támadtak rá, mert szerintük megverte a gyereküket. Az iskola biztonsági kamerái azonban ilyet nem rögzítettek. A tanárnő megverését viszont igen.