Egyre több az útfelújítás a fővárosban

Útfelújítás - Illusztráció
Útfelújítás - Illusztráció
Budapest – Szombaton kezdődik a IX. kerületi Gyáli út felújítása az M5 csomópont és a Péceli utca között. Hétfőn indul a munka ugyanebben a kerületben a Ferde utcában, illetve a Mátyás király úton.

Itt azonban csak keddtől kell forgalomkorlátozásra számítani. A felújítás mindkét helyszínen a szegélykövek bontásával kezdődik, a forgalmat helyenként sávszűkületek lassítják majd. Ezt követően marják mindkét helyszínen a burkolatot, átépítik a buszmegállókat, majd aszfaltoznak. A kivitelezés teljes idejére 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe.

A Gyáli utat 685 méter hosszan újítják fel. A munka összköltsége 30 millió forint. A Ferde utca-Mátyás király út 160 méter hosszú, ezt 42 millió forintért építi át a nyertes kivitelező. Az utat – a tervek szerint – április 20-án adják át.

Ugyancsak hétfőn kezdődik XVIII. kerületi Királyhágó utca felújítása a Halomi út és az Alacskai út között. A munka itt is a szegélyek, illetve a buszmegállók bontásával indul.

Ezen a szakaszon már hétfőtől félpályás lezárásra kell számítani, a forgalmat váltakozó irányban jelzőőrök irányítják majd. A marást követően aszfaltozzák a 670 méter hosszú szakaszt. Itt is 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom lesz érvényben. A felújítás 55 millió forintba kerül. Az utat április 15-én vehetik ismét birtokba a közlekedők.További hírek a Magyarország kategóriából