Egyre több kamionos baleset történik a sztrádákon – RTL Híradó

Egyre több kamionos baleset történik a sztrádákon az Állami Autópályakezelőt (ÁAK) szerint.

Azt mondják: utoljára 1986-ban volt ilyen kemény tél, mint most, a fuvarozók pedig nem készítették fel a kamionokat a fagyos utakra. A fuvarozók azzal védekeznek: a téli gumi nem kötelező Magyarországon és sokba kerül a járművek téliesítése, de tanfolyamra küldik a sofőröket, hogy gyakorolhassák a vezetést a csúszós utakon is – hangzott el szerdán az RTL Híradóban.


Winkler Virág András, az ÁAK szóvivője az RTL Híradónak elmondta: időről időre előfordul, hogy az autósok tükörsima gumikkal közlekedik az autópályán, a baleset aztán több órára megbénítja az autópálya forgalmát. Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a gumik állapotát a rendőrség figyeli, és ha három milliméternél kisebb a bordázottság, akkor büntetnek. Ezekben az esetekben a rendőr a helyszínen bevonja a forgalmi engedélyt, illetve 30 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak.

Legutóbb kedd este történt halálos baleset: egy kamion az M0-ás autópályáról az M2-esre kanyarodott, ám megdőlt, és az árokba borult. A sofőr nem élte túl, 6 métert zuhant az árokba.További hírek a Magyarország kategóriából