Egyre sikeresebb a Tokaji Ősz

Egyre sikeresebb a Tokaji Ősz
Tokaj – A Tokaji Ősz mára Hegyalja egyik legnívósabb rendezvényévé nőtte ki magát. Az esemény idén az elmúlt hétvégén zajlott nagy sikerrel.

Tizenegy éve indult útjára ez a különleges program amely exkluzív, minőségi a borvidék rangját emelő borturizmusnak is nevezhető, amelyben borászok,és gasztronómusok találkoznak két napon keresztül. Az idén több újdonsággal is találkozhattunk: volt borárverés, helyi kézművesek és termelők bemutatója és mindez az új tokaji Fesztiválkatlanban rendezett zárórendezvényben csúcsosodott ki.

Demeter Anett a rendezők képviseletében kifejtette:

– Célunk volt hogy a Tokaji Ősz már meglévő presztízsét tovább növeljük, melyhez elengedhetetlen a hosszú távú tervezés, amelyben nem szerepel a jelenlegi 150-200 fős vendéglétszám növelése, de mindenképp szeretnénk nemzetközibbé tenni az eseményt mind a vendégek, mind a meghívott szereplők vonatkozásában. A Tokaji Ősz folyamatos fejlesztése, finomítása mellett meg kell tartanunk a borvidéket összefogó és összekapcsoló voltát, mellyel Tokajt teljességében jeleníti meg. Habár a középpontba a borokat és készítőiket helyezzük, a teljességhez elengedhetetlen a magas színvonalú gasztronómia és kultúra megjelenítése a hétvége programjai során.
Hegyalja az elmúlt évtizedekben több szempontból is rendkívüli minőségi átalakulásokon ment keresztül. Ám hiábavaló tagadni, hogy még napjainkban is, ha valaki céltudatos tervezettség és szervezettség nélkül veszi célba Tokaj-Hegyalját – mint szabadidejének eltöltésének helyszínét – a nagy magasság mellett mélységet is nagy eséllyel tapasztal.

A Tokaji Ősz jellemzően minden évben egy téma köré szerveződik, amellett, hogy változatos és érdekes strukturális elemek építik fel. Az idei év mottója: „FŐBOR, SZAMORODNI, KÉSŐI SZÜRET, LATE HARVEST, CUVÉE…” – édes bor árnyalatok egy témára volt.

A Tokaji Ősz terveire, a tervekre később bővebb cikk keretében térünk vissza.

ÉM