Egyre népszerűbbek a környéken

Miskolc – Az Aggteleken „munkálkodó” kis közösség – a Baráti Kör Aggtelekért Egyesület – rendezvényei egyre népszerűbbek a környéken, s ez egyre nagyobb távolságot jelent a falutól. Az egyesületnek a helyi tagjai vannak többségben

Az Aggteleken „munkálkodó” kis közösség – a Baráti Kör Aggtelekért Egyesület – rendezvényei egyre népszerűbbek a környéken, s ez a „környék” egyre nagyobb távolságot jelent a falutól. Az egyesületnek természetesen helyi tagjai vannak többségben, de tagjaik sorában találunk miskolci, debreceni és budapesti lakosokat is.

Az idén pár napot belecsúsztunk a böjti időszakba a farsangi bulinkkal (február 24.), de ez nem zavarta vendégeinket, akik még többen jöttek és még jobban szórakoztak a közel kétórás műsoron, mint tavaly – közölte lapunkkal Pecze Imréné, a Baráti Kör Aggtelekért Egyesület elnöke. A bált a szokásos módon nyitótánccal kezdték a baráti körösök, ami most csárdás volt.

 A jelmezesek sorában felvonultak Napóleon mellett a medvét táncoltató kozákok (elsők lettek a jelmezes versenyben), a táncot járó és békepipát szívó inkák, a gumimacik és a vizitdíj eltörlését követelő egészségügyisek, Rómeó és Júlia és mások. Moliére Fösvény című művéből is láthattunk egy vidám részletet

Jövőre is

A közkedvelt Tátikára 14 felnőtt csapat nevezett be. Fellépett Barbi és társa (ők nyerték meg), Fekete Pákó, a Sógorok, a Neoton, Postás Józsi, Desperado stb. és a fináléban a Hungária slágereire 44-en táncoltunk a kis színpadon. El lehet képzelni, hogy mennyire „izzott a levegő” ott fent!

A tombolahúzásra csak jóval éjfél után került sor, de megérte kivárni a sok-sok nyereményt! Köszönetet mondunk minden cégnek, vállalkozónak és magánszemélynek a támogatásért, nem kis részük van abban, hogy ilyen sikeresek és „nyugisak” rendezvényeink! Az ózdi Calypso együttes reggelig „húzta a nótát”, az utolsó vendégek nem is mentek el 6 óra előtt, annyira tetszett mindenkinek a zene! Jövőre is várunk mindenkit, aki vidáman szeretné búcsúztatni a telet!

A farsang óta azonban volt már egy zártkörű buli is a baráti körben, március 8-án, a nőnap! A „fiúk” (huszonévestől hatvanasig) minden évben köszöntővel, megható versekkel és virággal kedveskednek nőtagjainknak. Ismételten köszönjük a férfiaknak kedvességüket! Ez az az összejövetel, ahol a családtagok is együtt ünnepelnek, buliznak velünk. A többéves hagyományokhoz hűen most is jót mulattunk, táncoltunk! Az Aggtelek községi önkormányzatnak az egész éves támogatását szeretnénk megköszönni, mivel az általa fenntartott Petőfi Művelődési Házban tartjuk összejöveteleinket, ott a székhelyünk!

További tervek

További konkrét terveink közül kettő: húsvét első napján egy locsolóbál, szintén a Calypso együttessel és augusztus 11–12-én Gömöri Napok című rendezvénysorozat. Az utóbbi két rendezvénye – augusztus 11. (szombat) 18 óra – a Crystal Együttes élő koncertje a Baradla-barlangban és augusztus 12, este nyolc óra – „A kísértet házhoz jön” című három felvonásos vígjáték bemutatása a Baráti Kör Aggtelekért Egyesület előadásában a Petőfi Művelődési Házban. Ezekre a rendezvényekre is szeretettel várunk minden érdeklődőt – jelentette ki végezetül Pecze Imréné, a Baráti Kör Aggtelekért Egyesület elnöke.

Címkék: