Egyre népszerűbb a férfiak körében is a smink – RTL Klub

Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy a férfiak is festik magukat, szemceruzát és pirosítót használnak – a kozmetikusok legalábbis ezt mondták az országos smink bajnokságon. A verseny győztesei Párizsban és Düsseldorfban képviselhetik majd Magyarországot.

Szempillafestés, szemöldökfésülés, szájfény. Ezt a hármast minden versenyző bevetette modelljén az idei sminkbajnokságon. Az első feladat a hordható nappali smink volt, a szabad kategóriában hongkongi éjszakai élet és retro barokk stílusban versenyeztek még az indulók.

A sminkesek szerint az utóbbi időben a férfiaknál is egyre népszerűbb az arc festése. Az alapozó mellett sokan a szemhéjukat is kihúzzák, vagy pirosítót tesznek fel.

Wikonkál Norbert bőrgyógyász szerint manapság már egy erős festés sem árthat, még fiatal korban sem, mert a modern készítmények már semmilyen vagy csak nagyon csekély negatív hatással vannak a bőrre. Sőt, a szakember szerint még jót is tehet a bőrnek, hogy nap közben védőréteg van rajta. Este azonban mindig le kell mosni, mert a festékek elzárják a bőr pórusait. Vagyis a bőr nem lélegzik és gyorsabban elöregedik.