Egyre magasabbra szárnyal a putnoki labdarúgócsapat

Akt.:
Bene Attila (jobbról) eddig 11 gólt szerzett
Bene Attila (jobbról) eddig 11 gólt szerzett
Putnok – Hétről hétre feljebb araszolnak a „harmadikos” táblázaton az Észak-borsodiak.

Az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának hét végi fordulójában ismét győzött, és már az ötödik helyen áll a Putnok FC csapata. Koszta Péter vezetőedző „fiai” a Jászberényt verték 3-0-ra, és ha így folytatják, akkor a végelszámoláskor negyedikként szakíthatják át a célszalagot.

Fiatalokkal

– Tavaly is mondtam, hogy későn álltunk össze, mert többen csak az utolsó pillanatokban érkeztek hozzánk – jegyezte meg a szakvezető, majd így folytatta: – Kerestem a védelmet, kerestem a csapatot, s ez hellyel-közzel sikerült is, a srácok idővel megismerték egymást és magukra találtak. Majd jött a téli felkészülés, a kemény munka, miközben pár poszton változtunk: a távozók helyére nem igazoltunk senkit, úgy döntöttünk, hogy a Sajóvölgye Focisuli fiataljainak adunk lehetőséget, őket építjük be. Jelenlegi keretünkben két 1995-ös és három 1994-es játékos található, harminc év fölötti futballista pedig kevés van nálunk.

A Putnok FC első meccse nem sikerült, a gárda kikapott a REAC-tól a mucsonyi műfüvön, a kudarc azonban nem szegte a kedvüket. A 27 eddig megszerezhető pontból 19-et kaparintottak meg úgy, hogy idegenben mind a négy fellépésüket magabiztosan nyerték meg.

– A tavaszi idényben a vesztett pontokat tekintve benne vagyunk az első háromban – folytatta Koszta Péter. – Túlzásokba persze most sem esünk, két lábbal járunk a földön, az a célunk, hogy maradjunk az első hatban, miközben újabb fiataloknak adunk lehetőséget a bizonyításra. Ingyen persze senki nem kap semmit, azok játszanak, akik teljesítményükkel kivívják a csapatba kerülést.

Javuló körülmények

Putnokon szakmailag tehát minden rendben van, és nagyot ugrottak a tárgyi feltételek oldalán is.

– Körülményeink egyre jobbak – örvendezett a vezetőedző. – Öltözőépületünk nagyon szép és nagyon jó lett, van teraszunk, klubszobánk, VIP-helyiségünk, továbbá reményeink szerint hamarosan elkezdik a Várady Béla nevét viselő sporttelep lelátóinak átépítését, és a pálya gyepszőnyege is megújul majd. A focisulival egyetemben egy mű- és két élő füves pályával gazdagodunk, így már csak az anyagi kondícióinkon kell majd javítanunk. Költségvetésünket illetően ugyanis szerintem nem vagyunk az NB III-as Keleti csoport első tíz helyezettje között, de úgy látszik, hogy nem ezen múlik. Tehetséges futballistákkal rendelkezünk, egységes és lelkes a csapatunk, minden posztra van két emberünk, így ha valaki kiesik vagy megsérül, nem jövünk zavarba: a helyettesek helyettesítenek.

Tudatosan

A PFC-nél dolgoznak, építkeznek, és megőrizték hagyományos szerénységüket. A tréner szavait idézve: eredményeik látszanak, elég, ha a táblázatra néznek, és visszagondolnak az őszre. Arra, hogy honnan indultak, hol tartanak most és hová érkezhetnek, ha az elkövetkezendő fordulókban is így folytatják.

Kolodzey Tamás


Putnok: a tavaszi tények

A PFC idei mérlege a kilenc bajnoki fellépésen:

Győzelem

– DVTK tartalék (i) 2-0

– Kazincbarcikai SC (i) 4-3

– FC Hatvan (o) 2-1

– DVSC tartalék (i) 2-1

– Nyírbátor (i) 3-1

– Jászberény (0) 3-0

Döntetlen

– Rákosmente KSK (o) 0-0

Vereség

– REAC (o) 2-3

– Nyíregyháza Spartacus (o) 0-2