Egyre kevesebben nyaralnak – utazási szakkiállítás Szegeden

Egyre kevesebben utaznak és többségük is az egyre olcsóbb utakat keresi, derült ki hétvégén a negyedik szegedi utazás kiállításon. Amíg tavaly a magyar családok harmada utazott nyári szabadságra, addig idén alig ötödük engedheti meg, hogy legalább egy hetet nyaralással töltsön.

Luxus lett a nyaralás, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy a mindennapi megélhetés mellett pénzt gyűjtsenek erre. Az elmúlt hónapok megszorításai főleg a kisgyermekes családokat érintik, ők nagyon megnézik, hogy hová és főleg, hogy mennyiért utaznak.

Az utazási irodák szerint amíg tavaly a magyarok harmada, addig idén már csak alig ötöde teheti meg, hogy a nyári szabadságát akár itthon, akár külföldön töltse. Ők is inkább a munkahelyen kapott utazási csekkel nyaralnak.

Szétnyílt az olló, vagy a nagyon drága utakat keresik vagy pedig a kifejezetten olcsó buszos utakat – mondta a Független Hírügynökségnek Rill Ágnes a szegedi Hangár Expó kiállítási igazgatója.

Még mindig kedveltek a szomszádos országok tengerparti nyaralóhelyei, de a szállodák helyett már itt is inkább az olcsó, önellátó apartmanokat keres majdnem mindenki. A többség azonban, aki idén is itthon marad, éppen csak egy rövid hétvégi kirándulást engedhet meg magának nyári pihenésként.