Egyre hosszabb a kocsisor Hegyeshalomnál

Legalább egy órás várakozásra kényszerülnek péntek kora este a Hegyeshalomnál Magyarországra érkező autósok – mondta a Független Hírügynökségnek a Határőrség kommunikációs osztályvezetője. Szekeres Tibor szerint egyre többen jönnek Ausztria felől a Forma-1-es magyar nagydíjra, ezért érdemes inkább a soproni, kópházi vagy a rajkai átkelőt használni. Mogyoródon nyugodtan telt az első nap, a rendőrség szerint semmilyen bűncselekmény vagy szabálysértés nem történt pénteken.

Záhonynál három órát kell várniuk belépés előtt az autóval érkezőknek, de ugyanerre készülhetnek az Ukrajnába tartó kamionosok is. Röszkénél két órát kell vesztegelniük a Szerbiából érkezőknek, míg a kilépésre egy órát kell várni.

Vasárnap délutántól hétfő reggelig a Forma-1-es versenyről hazafelé tartó nyugat-európai látogatók és a szabadságukról visszatérő szerb illetve ukrán vendégmunkások várható majd torlódás az érintett határállomásokon.

A Határőrség azt ajánlja, hogy a magyar-szerb határszakaszon a tiszaszigeti határátkelőt vegyék igénybe az autósok. Itt azonban csak magyar és szerb állampolgárok kelhetnek át reggel 8 és este 6 óra között.

Közben a Forma-1-es magyar nagydíj helyszínén nyugodtan telt az első versenynap, semmilyen bűncselekmény vagy szabálysértés nem történt – erről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatta a Független Hírügynökséget. Lukácsi Zsuzsa hozzátette: a mogyoródi pálya környékén 1500 rendőr teljesít szolgálatot. Munkájukat lengyel, osztrák és román kollégáik segítik. Pénteken csaknem 16 ezer járművel 35 ezren látogattak ki a Hungaroringre, ám a közlekedésben nem volt jelentősebb fennakadás.Sporthírek