Egyre „digitálisabbak” az angolok

Egyre „digitálisabbak” az angolok
A digitális technika egyre jobban kiszorítja az olyan hagyományos kommunikációs formákat a briteknél, mint a tévé, a rádió vagy a vonalas telefon.

A brit médiahatóság jelentése szerint a 25–35 év közötti britek között a nők 5 százalékkal több időt töltenek interneten, mint a férfiak; a 65 éves vagy idősebb britek 16 százaléka havonta 42 órát tölt az interneten, többet bármelyik korcsoportnál; a 11 évesek több mint háromnegyede rendelkezik mobiltelefonnal, tévével és számítógépes játékokkal; a 13–15 évesek 15 százaléka rendelkezik webkamerával, míg a 10 évesek 7 százaléka büszkélkedhet ilyesmivel – idézte a BBC News honlapja a statisztikai tényeket a brit médiahatóság, az Ofcom idei átfogó jelentéséből, amely 330 oldalt tesz ki.

Egyre kevesebbe kerül

A felmérés során az is kiderült, hogy a gyermekek egyre többet interneteznek és mobiloznak, miközben egyre kevesebbet játszanak videojátékokkal. A mobiltelefonok legkedveltebb másodlagos alkalmazása a fotózás (41 százalék), ehhez képest a játék (21 százalék), az internetezés (13 százalék) és a rádiózás (10 százalék) jóval elmarad népszerűségben. A britek egyre ügyesebben aknázzák ki a digitális technika adta kommunikációs lehetőségeket, így például sokan jobban szeretik a digitális felvevőkészülékükre (DVR) rögzített műsorokat nézni, mint DVD-t. S noha a britek egyre több digitális eszközt alkalmaznak, ez egyre kevesebb pénzükbe kerül. Jelenleg a kommunikációra költött összeg egy családban havonta átlagosan 92,65 font, ez 2005-ben 94,03 font volt.