Egypetéjű négyes ikrek születtek

ikrek120
ikrek120
Természetes módon fogant, egypetéjû négyes ikrek születtek egy kanadai édesanyától Amerikában. A kislányok alig egy kilóval születtek, és egészségesek.

Egypetéjű négyes ikreket szült egy kanadai nő az Egyesült Államokban. A Cargaryból származó hölgynek azért kellett Amerikában világra hoznia a négy kislányt, mert Kanadában nem volt szabad hely az újszülött osztályon.

Mivel a bébik már megfordultak az anyaméhben, mindenképpen világra kellett hozni őket, ezért végül egy ötszáz kilométerre fekvő montanai kórházba szállították át az édesanyát helikopterrel. A kislányok, Autumn, Brooke, Calissa és Dahlia császármetszéssel születtek, a legkisebb 1,07, a legnagyobb 1,33 kilóval jött világra. Apró termetük ellenére nem kellett lélegeztetô gépre tenni ôket.

– Természetes módon fogant egypetéjű négyes ikrek nagyon ritkán jönnek egészségesen a világra. Esélyük egy a tizenhárom millióhoz – mondta el a szülész orvos.

A család hamarosan hazautazhat, de az ikreknek még négy-hat hétig kórházban kell maradniuk. A családfő azt tervezi: új házat vásárol a kibővült famíliának. A lányoknak egy kétéves bátyjuk van, Simon.

Címkék: