Egymilliót loptak az ál-prostituált segítségével – autós bűnbandát kaptak el a rendőrök

Egy négyfős, autóutak mellett tevékenykedő bűnbandát fogott el a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A csapatot augusztus kilencedikén fogták el, a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra az esetet.

A négyfős csapat Miskolcon és környékén dolgozott. Az volt a módszerük, hogy a banda női tagja valamilyen indokkal megállította az autósokat, beült melléjük és olyan területre navigálta őket, ahol aztán három férfi társa nyugodtan kifoszthatta a sofőrt.

Legutóbb a múlt héten egy Miskolcra bevezető út mellett, prostituáltnak adta ki magát a 21 éves nő. Egy férfi felvette, a lány azonban egy elhagyatott helyen kiugrott a kocsiból, majd megjelent három férfi, akik botokkal megverték az autóst, egyikük egy késsel többször meg is szúrta. Elvették az övtáskáját, és egy közelben leparkolt piros kocsival elmenekültek. Az övtáskában egymillió forint, telefon és iratok voltak. A megtámadott sofőr könnyebben sérült meg.

Néhány nappal előbb a nő egy másik autóst is lépre csalt. Azt mondta, hogy bajban van a barátja és segítséget kért a gyanútlan autóstól. Beült a kocsiba és szintén egy elhagyott, bokros területre vitette magát. Ott a sofőr tárcájával együtt kiugrott a kocsiból és elszaladt. A férfi üldözte, de ekkor ismét megjelent a három férfi, és megverték. Végül sikerült elmenekülnie és visszajutnia a kocsijához. Ott vette észre, hogy mobilja és a bankkártyái is eltűntek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök múlt hét csütörtökön fogták el a négytagú csapatot, amely az eddigi adatok alapján a rablásokat elkövette. A rendőrök házkutatásokat tartottak a nőnél, élettársánál, annak öccsénél és egy harmadik férfinál. Lefoglalták az egyik lakásban egy ülőgarnitúrába rejtett zsákmányt és megtalálták a meneküléshez használt piros autót is. A rendőrség kezdeményezi a négyes előzetes letartóztatását.