Egymilliós adomány Pácinnak

Egymilliós adomány Pácinnak
Pácin – Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb bíróság korábbi elnöke is az adományozók között.

Összesen egymillió forint értékű az az adomány, amelyet kedden adott át Pácinban a Klauzál Lions Club a helyi általános iskolának.
Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Club elnöke elmondta, egy munkakapcsolat révén ismerkedett meg a sárospataki Rákóczi Múzeum igazgatójával, Jósvainé Dankó Katalinnal, aki Pácint ajánlotta neki, mint olyan települést, amely rászolgált a segítségre.
dr. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke elmondta, mindenkinek jár az emberi méltóság. Ennek fontos része, hogy egyebek mellett rendszeres testedzéssel erősítse a fizikumát és a lelkét. Ehhez járulhatnak hozzá azok az eszközök, amelyet az adomány révén sikerült beszerezni.
Barati Attila, Pácin polgármestere elmondta, az adománynak köszönhetően a tornaterem berendezését be tudták fejezni és az öltözőbe is új padokat tudtak beállítani. ,,Ha az állam nem tudja a településeket finanszírozni, akkor nagy szükség van a civil szervezetek segítségére”  – tette hozzá Pácin polgármestere.
-BG-