Egymillió Mehmet Karcsikáért

Négyezer eurót, azaz körülbelül egymillió forintot ajánlott fel az Egymásért Egy-Másért Alapítvány annak, aki segít megtalálni Mehmet Karcsikát, akit apja több mint két éve szöktetett Törökországba. A pénzjutalom egy hónapig érvényes, utána a gyermek hazahozataláért küzdő alapítvány munkatársai “más utat vesznek igénybe”. A kisfiút édesanyja egyébként elrablása óta nem látta.

Az ügy még 2004. júliusában kezdődött, amikor a török apa a láthatásról nem vitte vissza édesanyjához az akkor még hétéves kisfiút, hanem egy hamis útlevéllel Törökországba utazott vele. A férfi ellen a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki és később a szegedi és a török bíróság is édesanyjának ítélete a gyermeket. Az apát azonban nem találják a rendőrök azóta sem és az édesanya sem látta a történtek óta kisfiát.

Az ügyet felkaroló Egymásért Egy-Másért Alapítvány a napokban 4000 eurós, azaz egymillió forintos díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a már kilencéves fiút. A pénzt akkor fizetik ki, hogyha a gyermek épségben az ankarai magyar konzulátuson lesz – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Földesi-Szabó László, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: a jutalom egy hónapig van érvényben, utána “más utakat vesznek igénybe”. Erről azonban nem mondott többet.Sporthírek