Egymillió forintos ösztöndíj fiatal magyar etikus hacker-eknek

A világon néhány kiemelt helyen, köztük Budapesten indul el márciusban az amerikai hadseregben is oktatott etikus hacker képzés új verziója. Egy tehetséges, fiatal magyar informatikai biztonsági szakember egymillió forintos nemzetközi ösztöndíjhoz is juthat a program során.

Az informatikai biztonsági képzések terén Magyarország olyan fejlett európai országokkal is felveszi a versenyt, mint például Hollandia. Ennek az elismertségnek köszönhetően a nemzetközi etikus hacker képzést jegyző EC-Council úgy döntött, hogy a megújult képzés világpremierjének egyik kiemelt helyszíne a budapesti NetAcademia Oktatóközpont lesz, amely 2009-ben szerezte meg a kizárólagos képviseleti jogokat- közölte a Független Hírügynökséggel kedden a cég.

A különleges esemény apropóján a hazai informatikai oktatóközpontok, a Számalk Zrt, az IQSOFT John Bryce Oktatóközpont és a NetAcademia Oktatóközpont összefogásával nemzetközi ösztöndíjban részesülhet egy 25 év alatti, fiatal magyar etikus hacker. Az egymillió forint értékű ösztöndíj célja, hogy egy tehetséges biztonsági szakember a Certified Ethical Hacker (Hivatalos Etikus Hacker) minősítés megszerzése mellett nemzetközi ismertséghez és kiugrási lehetőséghez is juthasson. Az informatikai oktatóközpontok az ösztöndíjpályázaton olyan egyedi, újdonságnak számító biztonsági problémák felfedezésére biztatják a résztvevőket. Ezeket a Hacker Halted konferencián, Miamiban mutatják majd be.

Bővebb információ: www.netacademia.net

Az etikus hackereket az utóbbi években számtalan helyen alkalmazzák, például bankoknál és nagyvállalatoknál. Ezek a biztonsági szakemberek a megbízóik felkérésére szigorúan őrzött informatikai rendszerekbe törnek be, és kincset érő adatokat lopnak el. Az általuk feltárt gyenge pontok alapján lehet befoltozni a biztonsági réseket, hogy megakadályozzák a rosszindulatú hackerek támadásait.