Egymillió dolláros ellenkeresetet nyújtott be a szobalány ellen a volt IMF-vezér

    Washington, 2012. május 15., kedd (MTI) – Egymillió dolláros ellenkeresetet nyújtott be hétfőn Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója az ellen a szobalány ellen, aki szexuális támadással vádolja.  

A volt francia politikus és gazdasági szakember szerint Nafissatou Diallo “rosszindulatú és felelőtlen módon, hamisan vádolta meg”, amikor egy évvel ezelőtt azt állította, hogy erőszakoskodott vele.

A Strauss-Kahn elleni bűnvádi eljárást ejtették, miután az ügyészeknek kétsége támadt Diallo szavahihetőségével kapcsolatban, ám a nő ezután polgári peres eljárást indított ellene.

Az ügyben eljáró Douglas McKeon bronxi bíró a hónap elején elutasította Dominique Strauss-Kahn arra való hivatkozását, hogy az incidens idején diplomáciai mentessége volt.

Diallo azt állítja, hogy Strauss-Kahn meg akarta erőszakolni, majd orális szexre kényszerítette, amikor a szobáját ment kitakarítani. A felperes ügyvédje “kétségbeesett trükknek” nevezte az ellenkeresetet.

Az eset, amely derékba törte a francia elnökségre is aspiráló Strauss-Kahn politikai karrierjét, tavaly május 14-én történt.