Friss hírek

2010.06.16. 17:29

Betöréshez használták a hamisított APEH idézést

<p>Hamis APEH idézéssel csaltak el otthonukból embereket Borsod megyében. Amíg a gyanútlan áldozatok az "ügyüket intézték" a csalók kifosztották lakásukat. Az adóhatóság feljelentést tett az ügyben.</p>

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának nevével éltek vissza a napokban ismeretlenek, akik idézést küldtek több embernek azzal, hogy adott időpontban jelenjenek meg az APEH miskolci épületében. Az adózók a hamisított idézés alapján meg is tették ezt, ez idő alatt értesültek arról, hogy lakásukat kifosztották - közölte a Független Hírügynökséggel Gulyás Bernadett az igazgatóság szóvivője.
Hozzátette: a sértettek által bemutatott iratokon az iktató- és ügyszámok, adóazonosítók valótlanok voltak, olyan nevű ügyintézők és vezetők pedig, akiket feltüntettek az idézésen, nem dolgoznak a hivatalnál. Mindezeken túl fontos alaki kellékek is hiányoztak az iratokról, amelyek az avatott szemnek feltűnnek. Az ügyben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága büntető feljelentést tett.

Az igazgatóság közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az adóhatósági iratokra a jogszabályban foglalt kötelező adattartalom mellett szigorú arculati előírások is vonatkoznak, melyek az iratokat jól megkülönböztethetővé teszik. Amennyiben valakinek kétsége támad az adóhatóság által megküldött irat valódiságával, hitelességével kapcsolatban, az APEH általános telefonos tájékoztató rendszerében a 40/42-42-42-es telefonszámon kérhet felvilágosítást.

Arról, hogy hol és hány ilyen eset történt, a rendőrség csütörtökre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!