Egymilliárdban kerültek a győri ingyenbérletek

Egymilliárd forintot kell a Kisalföld Volánnak fizetnie az APEH számára. Három évvel ezelőtt ugyanis a város ingyenes buszbérleteket adott a diákoknak, de a bíróság szerint így nem vehette volna fel a diákbérletek után járó állami támogatást. A Volán vezérigazgatója nem érti, hol követettek el szabálytalanságot.

Az APEH tavalyi vizsgálata során kiderült, nem az iskolák, hanem az önkormányzat állta a bérletek költségét. A bíróság szerint azonban a városnak nem jár a diákok után a 67 és fél százalékos állami kedvezmény. Vagyis a helyi Volán jogtalanul vette fel az állami támogatást. A késedelmi pótlékkal és bírsággal együtt visszakérik a pénzt, azaz egymilliárd forintot.

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a társaságnak nincs ennyi pénze és nem áll szándékában kifizetni az összeget. Nem érti, hogy hol követtek el jogszabálysértést, amikor Sopronban is hasonlóan járt el az önkormányzat és ott mégsem találtak hibát. Fellebbezésnek nincs helye, de vizsgálati kérelemért a Legfelsőbb Bírósághoz fordulhatnak és fordulnak is.
Győr önkormányzatával jövő héten tárgyal a cég, de a város vezetése kijelentette, nem akar fizetni a Volán helyett.