Egymilliárd forintból fejlesztette kapacitását a Weinberg ’93 Építő Kft.

Akt.:
Sárospatak – Közel egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a sárospataki Weinberg ’93 Építő Kft., a beruházáshoz csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cég a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázaton – közölte a társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt a vállalkozás fémszerkezet-gyártási tevékenységének bővítését segítette elő. A fejlesztés a megmunkálás szinte valamennyi folyamatához kapcsolódott és egyebek mellett lehetővé teszi a nagyméretű és -súlyú munkadarabok megmunkálását.

A fejlesztés révén a megmunkálás és a felületkezelés terén bővült a megmunkálható acéltermékek palettája, jelentős hozzáadott értékű termékek előállítása vált lehetővé. Az európai uniós és saját forrásból megvalósult projekt nagyban hozzájárult a cég versenyképességének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, valamint árbevételük növeléséhez – közölték.

A sárospataki kft. tavaly csaknem 13 milliárdos árbevétel mellett 700 millió forintot meghaladó eredményt ért el, 118 embernek ad munkát – közölte a Weinberg ’93 Kft.

– MTI –