Egymilliárd eurós befektetéssel bővít az Audi Győrben?

Az Audi német autógyártó cég várhatóan egymilliárd eurós befektetéssel bővíti ki Győrben található üzemét, amelyet valószínűleg csütörtökön jelentenek be hivatalosan – jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség egy, az ügyet közelről ismerő forrásra hivatkozva. A magyar kormány és a német autógyártó sem erősítette meg a hírügynökség értesülését, csak annyit közöltek, hogy sajtótájékoztatók lesznek.

Az AFP értesülései szerint az Audi egymilliárd eurós befektetéssel bővíti majd ki győri üzemét, ahol már a Volkswagen által használt motorok többségét gyártják. Az Audi egy németországi szóvivője ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy sajtótájékoztatót tartanak majd “egy befektetési döntés bejelentésére”. Ennél többet nem árultak el.

A magyar kormányszóvivő az AFP megkeresésére közölte: Orbán Viktor kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatót fog tartani csütörtökön az országházban, fél ötkor.

A miniszterelnök sajtóstábja már korábban közölte, hogy Orbán Viktor és Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke csütörtök délután fél ötkor sajtótájékoztatót tart az Országházban. Feltehetően a győri beruházásról lesz szó.