Egymást érik Gyurcsány Ferenc külföldi programjai

Sűrű lesz Gyurcsány Ferenc külföldi programja a következő két hétben – a kormányfő ellátogat Wales-be, Londonba, Rómába és Portugáliába is. Szinte mindegyik helyszínen napirenden lesznek uniós kérdések, de beszél még a miniszterelnök a 2012-es Labdarúgó EB magyar-horvát pályázatáról, és tájékozódik a portugál reformok állásáról is.

Április 17-én a walesi Cardiff-ban vesz részt a minsizterelnök 2012-es Labdarúgó EB megrendezéséről szóló magyar-horvát közös pályázat prezentációján, ezután Londonba utazik, ahol a brit miniszterelnökkel találkozik. Tony Blair-rel az uniós tagsággal kapcsolatos kérdésekről és más aktuális nemzetközi ügyekről egyeztet a magyar kormányfő.

Gyurcsány Ferenc április 24-én munkalátogatást tesz Romano Prodinál, az olasz miniszterelnökkel uniós ügyekről beszélnek majd, köztük az alkotmányozási folyamatról illetve az EU bővítési startégiájáról.

Április 27-én Lisszabonba utazik a magyar kormányfő. A látogatás egyik aktualitását Portugália 2007 második félévétől esedékes soros uniós elnöksége adja, de Gyurcsány Ferenc tájékozódik az ottani reformfolyamatokról is, amelyek hasonlítanak az itthoniakhoz – mondta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.Sporthírek