Friss hírek

2009.06.25. 06:00

Áldozatot követelt az áradás Csehországban

<p>Újabb áldozata van a Közép-Európában pusztító ítéletidőnek: Csehországban egy asszony meghalt, amikor a házát elöntötte a víz szerdán. A hatóságok attól tartanak, hogy sokan nagy veszélyben vannak.</p>

A napok óta zuhogó eső Ausztria után már Csehországban is emberéletet követelt. A köztársaság keleti részén főként azokat a területeket öntötte el a víz, ahol 1997-ben is katasztrófát okoztak a megáradt folyók, csaknem 50 ember halálát okozva.

"Többen közvetlen fenyegetéssel néznek szembe, miután csapdába estek a házaikban" - mondta Ivi Mitacek, a rendőrség szóvivője a CTK cseh hírügynökségnek. Hozzátette: "néhány autóst, illetve otthonában rekedt ember életét már sikerült megmentenünk".

Lukas Humpl, a cseh mentőszolgálat szóvivője az elhunyt nőről csak annyit mondott, hogy megfulladt, és az árvízben elakadt egyik rohamkocsijuk már nem ért időben a helyszínre. Egy vajúdó asszonyhoz pedig nem tudtak orvost küldeni, szintén a hömpölygő víz miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!