Egyhónapos hídfelújítás Szegeden – rendőrökkel

Felújítási munkák miatt szombattól egy hónapra lezárták a szegedi belvárosi hidat, ezért terelésekre és komoly torlódásokra kell számítani a következő hetekben a belvárosban. A terelő- és behajtani tilos táblák ellenére rengeteg autós akarta használni a szombaton az átkelőt, ezért rendőrök vigyáznak arra, hogy a hídra a gyalogosok és a kerékpárosok mellett csak a trolik és a buszok hajthassanak fel.

A felújítás alatt csak a gyalogosok, a kerékpárosok, és a tömegközlekedés használhatja az átkelőt. Az első napokban a tájékozatlan és a rutinból vezető autósok miatt reggel óta rendőrök vigyáznak arra, hogy a hídra valóban a csak a buszok és a trolik hajtsanak fel. A terelés és az útzár ellenére rengeteg autós akart kora délelőtt felhajtani a hídra, ezért van szükség a rendőrökre – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A következő egy hónapban a hídon kicserélik a dilatációs elemeket, mert az elmúlt években a hőtágulásért felelős szerkezetek teljesen tönkrementek. A munkák 70 millió forintba kerülnek.