Egyházi lesz vajon a Zrínyi gimnázium?

Akt.:
Egyházi lesz vajon a Zrínyi gimnázium?
Miskolc – A leépítés veszélye miatt menekülne az egyházhoz a Zrínyi gimnázium.

A szülők és a 18 év feletti diákok 54,3 százaléka szeretné, ha a Zrínyi Ilona Gimnáziumot átvenné az Egri Főegyházmegye, tudhatjuk meg a gimnázium honlapjáról. Mint arról korábban írtunk, felmerült annak a lehetősége, hogy az intézmény a következő tanévtől római katolikussá válik.

Ebben az ügyben március elején tájékoztatót tartottak az iskolában a tanároknak, a szülőknek és a diákoknak. Akkor Kovácsné Szegedi Ildikó, a gimnázium igazgatója elmondta: a fenntartóváltást az iskola vezetősége kezdeményezte annak céljából, hogy az „autonóm, színvonalas és kiegyensúlyozott működési feltételeket hosszú távon biztosítva lássák”.

17-ről 12-re

Vázolta: az utóbbi évek fenntartói döntéseinek következtében 17-ről 12-re csökkent a gimnáziumi osztályok száma, olyan tagozatokat szüntettek meg, amelyek több évtizedes sikerekkel és jelentős túljelentkezéssel működtek. 2015 őszére olyan helyzetbe jutott az iskola, amely súlyos leépüléssel fenyegetett.

Nem támogatja

A miskolci tankerület vezetője, dr. László István azt hangsúlyozta: nem támogatja a fenntartói jog átadását. Mint mondta, hosszú távon terveznek a Zrínyi gimnáziummal.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek pedig jelezte: csak egyértelmű támogatottság (80–90 százalékos) esetén fontolják meg, hogy kezdeményezik a minisztériumnál az intézmény átvételét.

– ÉM-HE –


Hallgatnak

Ha odaadják az egyháznak, már csak négy állami gimnázium marad a választék a városban. Bujdos Attila írása.

Katolikus iskola lehet a Zrínyiből?

Miskolc – A miskolci tanárok azt mondják, a gimnáziumnak menekülő útvonalat jelenthet az egyház.