Egyházak találkozója Pusztafaluban

Soltész Miklós (balra) és Takács Viktor a találkozón
Soltész Miklós (balra) és Takács Viktor a találkozón
Pusztafalu – Takács Viktor alpolgármester meghívásának eleget téve Pusztafaluba látogatott november 20-án az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság államtitkára, Soltész Miklós.

A felújításért

– Mint Pusztafaluban élő ember szerettem volna segíteni Pusztafalu református gyülekezetének, hogy az oly régóta áhított templomfelújítás elkezdődjön – mondta Takács Viktor. – Bár voltak akadályok és problémák, de úgy éreztem, a feleségemmel segíteni tudunk és akarunk. Az elmúlt két hónapos tárgyalások során rengeteg pozitív élményt kaptunk, nemes ügyünk mellé állt országgyűlési képviselőnk, dr. Hörcsik Richárd, és támogatásáról biztosított egyházkerületünk püspöke, Csomós József is, és hogy még ügyünk érdekében Soltész Miklós is személyesen jött el hozzánk, az óriási dolog egy ilyen kis település életében.

Takács Viktor hozzátette: „Próbáltuk e napot nemzetközivé tenni, meghívtunk felvidéki és kárpátaljai egyházvezetőket is, akik a pusztafalui presbitériummal tapasztalatot cserélhettek egy kerekasztal-megbeszélésen és az államtitkárnak elmondhatták az egyházkerületükben lévő problémákat. A templom bejárása előtt rövid áhítatot tartott a Zempléni Református Egyházmegye esperese, Mészáros István. Mindent összevetve a pusztafalui református gyülekezet bizakodó, mert annyi ember állt a számunkra fontos ügy mellé, hogy én hiszek benne, hogy 2016-ban elkezdhetjük templomunk felújítását. De 2016-ban már nemcsak a templomot szeretnénk felújítani, hanem Kárpátalja és Felvidék mellett már az Őr vidéket is be szeretnénk kapcsolni e találkozóba, természetesen a házigazdák ismét mi szeretnénk lenni. Szeretnék köszönetet mondani e nemes ügy mellé álló barátaimnak, és akik segítettek, hogy ez a nap ilyen szépre sikeredett”.

ÉM