Egyhangú: Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója

Akt.:
Egyhangú: Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója
Egyhangú: Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója
Miskolc – Zárt ülésen, egyhangú támogatással választotta a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójává Béres Attilát csütörtökön a miskolci közgyűlés.

A pályázatot azt követően írta ki a városháza, hogy a korábbi igazgatót, Kiss Csabát visszahívták a vezetői tisztségéből, a színházon belüli feszültségekre, a teátrum művészeti munkájában fontos szerepet játszó művészeti tanács megszűnésére hivatkozva.

A posztra Béres Attila rendezőn kívül Dózsa László színművész, az Újpest Színház művészeti vezetője és főrendezője jelentkezett, ő azonban június elején visszavonta a pályázatát.

Béres Attila 2012 óta tagja a miskolci színház társulatának, és a művészeti tanácsnak, volt igazgatóhelyettes Kiss Csaba mellett, de az utóbbi évadban a szombathelyi színház főrendezőjeként dolgozott. Bemutatkozó rendezése Miskolcon a Chicago volt, és olyan fontos előadásokat hozott létre az itteni színházban, mint a Georg Büchner drámájából készült Woyzeck, vagy Örkény István Tóthékjának színpadi változata.

Béres Attila eddig nem hozta nyilvánosságra a pályázatát, ezt az Észak-Magyarország révén teszi majd meg.

ÉM-BA


Miskolci Nemzeti Színház – Támogatták Béres Attila pályázatát

Miskolc – Szakmai bizottság értékelte a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetői pályázatát. tovább »

Így döntenek majd az új színigazgatóról

Miskolc – Ketten pályáztak a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára. De hogyan és mikor nevezik ki az új igazgatót? tovább »

Béres Attila: Minőség, mint eddig

Miskolc – Rendezőtársaival, közös színházeszményük alapján szeretné vezetni a Miskolci Nemzeti Színházat. tovább »

Régi irány, más irány

Miskolc – Béres Attila és Dózsa László is megerősítette lapunknak: megpályázták a miskolci színház igazgatói állását. tovább »

Két pályázó a miskolci színház igazgató posztjára

Miskolc – A színház.hu portál írja, meg nem erősített információkra hivatkozva, hogy Béres Attila rendező és Dózsa László színművész a két pályázó a miskolci nemzeti színház élére. tovább »