Egyeztetésre hívták az ultrákat

Egyeztetésre hívták az ultrákat
Miskolc – A Szurkolói Iroda megfogalmazott egy levelet Orbán Viktornak, melyben közbenjárását kérték a szurkolók, hogy az általuk korábban megfogalmazott problémák megoldása kerüljön ismét napirendre. A levelet azonban nem kellett elküldenünk, mert a múlt héten megérkezett a meghívó az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságától egyeztetésre, amely ezen a héten kedden kerül sor – olvasható az Ultras Diósgyőr Facebook oldalán.

Az Ultras Diósgyőr Facebook oldalán az alábbiakat tették közre a szervezett csoportok:

Bizakodásra adhat okot, hogy:

– a szurkolók képviselői és a kormány ezzel a feladattal megbízott tagja ugyanúgy érezte a helyzet rendezésének fontosságát
– a táborok visszatérése, amely Kósa Lajos nyári ígéretére tett gesztus volt, nem volt hiábavaló

Szurkoljunk együtt, hogy a bizottsági meghallgatás után, a lehető legrövidebb időn belül rendeződjenek a szurkolókat érintő problémák!

A levél ami nem került elküldésre, de mutatja, hogy mindkét fél közel azonos időben érezte elérkezettnek a pillanatot az egyeztetésre:

Tisztelt miniszterelnök úr!

Közös szenvedélyünk, a labdarúgás miatt kérjük a közbenjárását!

A hazai labdarúgó mérkőzéseken tapasztalható egyre csökkenő nézőszámokat megelégelve, Kósa Lajos idén nyáron hangot adott azon véleményének, miszerint új, nézőbarát szabályozási környezetet kell teremteni a sportrendezvényeknél, mert úgy látja, „ma kifejezetten kényelmetlen labdarúgó-mérkőzésre járni” s ez elriasztja a szurkolókat a sportesemények látogatásától.

A honvédelmi és rendészeti bizottság elnökétől ígéretéhez hűen meghívást is kaptak a szurkolók egy egyeztetésre, amit egy országosan ismert és elismert társunk tragikus halála miatt le kellett mondanunk. Kósa úr, rendkívül megértően azt javasolta, hogy a parlamenti munka őszi megkezdésekor térjünk vissza a problémák közös megoldására. Azon kijelentése után, miszerint „megoldjuk a szurkolói regisztráció problémáját” a korábban bojkottot hirdető szervezett csoportok visszatértek a hazai lelátókra, ezzel kifejezve bizalmukat a kormánypárt felé.

Sajnos az élet közbeszólt, mert az országra egy, a szurkolókénál sokkal komolyabb probléma zúdult a migráns özön formájában. Ha valakiknek, akkor a szervezett szurkolói csoportok tagjainak nem kellett elmagyarázni a probléma komolyságát, a benne rejlő veszélyeket, ezért nem is sürgettük az egyeztetést.

Miniszterelnök úr a napokban egy turistacentrum átadásán a következőket mondta, mellyel szóról szóra egyetértünk:

„Az országot meg kell védeni, és ebben nem lehet engedményt tenni, ugyanakkor a kormány a normális élet építéséről sem mondhat le”

A gondolata utolsó részére hivatkozva szeretnénk kérni, hogy kérje meg Kósa Lajost a szurkolók képviselőivel történő újbóli kapcsolatfelvételre, hogy a hazai lelátók újra elkezdjenek benépesülni!

Forrás: Ultras Diósgyőr


Előzmény:

“Foci kell, nem regisztráció!” – Visszatérnek a debreceni és a diósgyőri ultrák a stadionokba!

Miskolc – “A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke ígéreteivel kapcsolatban a debreceni és a diósgyőri szurkolótábor azzal kívánja kifejezni a bizalmát, hogy a csoportok bemennek a stadionba. A táborok bíznak benne, hogy a törvényhozók észreveszik, hogy a névre szóló jegyvásárlás biztonságilag semmilyen pluszt nem ad, csak megnehezíti a mérkőzések látogatását” – olvasható a szervezett szurkolói csoportok szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. tovább »