Egyetlen szikra is elég és fölcsphatnak a lángok

Nyíregyháza – Bár nálunk is fokozott a tűzveszély, már a mezőgazdasági munkák sikerét is veszélyezteti a nagy csapadékhiány, itt még nem rendelték el a tűzgyújtási korlátozást.

Miközben tűzgyújtási tilalom lépett érvényben a főváros környékén, nálunk attól egyel alacsonyabb fokozat – felhívás fokozott figyelemre – van érvényben.

Börzseiné Udvari Sarolta a Nyírerdő ZRt. tűzvédelmi felelőse lapunknak megerősítette, felhívták erdészeik figyelmét, hogy kísérjék kiemelt figyelemmel az erdők környéki mezőgazdasági területeken netán tűzgyújtással járó munkákat, nem beszélve az erdőkbe kirándulók (kijelölt helyen történő!) tűzrakásáról.
Bár az utóbbi időben a tűzoltóknak számos avartüzet kellett megfékezni, megyénk erdeibe még nem kúsztak be az alattomos lángok.

Fokozott a tűzveszély, éppen ezért minden gondolkodó embernek tudni – így a vezető falugazdász –, hogy még a nem kifejezetten erdő-közeli területeken is csak állandó és fokozott felügyelet mellett lehet például nyesedéket elégetni, s az égő csikket sem szabad kidobni autó-, vonat ablakon, mert pillanatok alatt lángolhat a határ.

– GB-