Rendhagyó szeminárium a Miskolci Törvényszéken

A törvényszék működésével ismerkedtek
A törvényszék működésével ismerkedtek - © Fotó: MT
Miskolc – A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karával való együttműködés keretében 17 joghallgató nyerhetett bepillantást november 26-án a Miskolci Törvényszék működésébe.

A nap során a hallgatók megtekinthették a törvényszék peres és nemperes kezelőirodáinak működését és megfigyelhették a bírákat segítő igazságügyi alkalmazottak munkáját. Közvetlen és hiteles tájékoztatást kaptak maguktól a fogalmazóktól, hogyan válhat valaki az egyetemi tanulmányai elvégzése után a bírósági szervezet aktív tagjává.

Meglepődve tapasztalták, hogy a bíróság a magas színvonalú technikai eszközök használata mellett helyet biztosít hagyományai ápolásának is. Előbbi ékes bizonyítéka volt a távmeghallgatások során használt Via Video rendszerének informatikai bemutatása, míg utóbbié a Juhász Andor emlékére berendezett kiállítás anyagának megtekintése.

Beleláthassanak

A program végén a hallgatók találkozhattak és kérdéseket intézhettek dr. Fuhrmann Gáborhoz, a Miskolci Törvényszék elnökhelyetteséhez és dr. Kőváriné dr. Vágási Erikához, a Miskolci Járásbíróság elnökéhez is. A törvényszék fontosnak tartja, hogy az ifjú kollégák számára ne csak egy idegen és megközelíthetetlen kép maradjon a bíróság, hanem direkt módon láthassák működésének mindennapjait, hiszen ők jelentik majd az utánpótlást a jogászi hivatás számára.

ÉMEgyetemváros-Miskolc.
BOON.HU


hirdetés