Öt éve tanulhatnak kínaiul a Miskolci Egyetemen

Az ünnepi műsor
Az ünnepi műsor - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – A Konfuciusz Intézet születésnapját ünnepelték csütörtökön az egyetemen.

Ötéves a Konfuciusz Intézet a Miskolci Egyetemen. Az évforduló alkalmából ünnepséggel egybekötött multi­diszciplináris fórumot rendezett csütörtökön az intézmény.

2013 őszén a HANBAN (Konfuciusz Intézetek Globális Központja), a Pekingi Vegyipari Egyetem (BUCT) és a Wanhua-BorsodChem Zrt. cégcsoport támogatásával jött létre az intézet azzal a céllal, hogy elősegítse a kínai–magyar kapcsolatokat és megismertesse a kínai nyelvet és kultúrát az egyetem diákjaival.

A Miskolci Egyetem hallgatói az intézetben ingyen tanulhatják a kínai nyelvet, elsajátíthatják az írásjeleket, számos kulturális programon vehetnek részt, és az így szerzett tudással még nagyobb eséllyel indulhatnak a munka­erőpiacon. Az intézet az elmúlt öt évben az egyetem életének szerves részévé vált, de emellett aktívan részt vesz a kínai nyelv iránt érdeklődő közép- és általános iskolások, valamint a régió munka­vállalóinak képzésében is.

A rendezvény ünnepélyes plenáris üléssel kezdődött. Az intézetet a születésnap alkalmából több prominens személy is köszöntötte, mint például a Kínai Népköztársaság nagykövete, a Magyar Kormány és az Országgyűlés több képviselője, valamint Miskolc polgármestere. Az ünnepi plenáris ülés után a résztvevők megtekintették az intézetet, majd délután szakmai tanácskozásokkal folytatták a fórumot.

ÉMEgyetemváros-Miskolc.
BOON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés